Indtast dine søgeord

Det er tid til at få bæredygtighed helt ind under huden – bogstavelig talt. De fleste af os bruger hver dag produkter, der kommer i direkte kontakt med vores hud, men er det muligt at vælge bæredygtige produkter, der både er gode for os og for miljøet?

Vi siger JA og har samlet en lille inspirationsliste til, hvad du skal kigge efter, når der står personlig pleje på menuen.

 

Mikro-plastik – Makro problem

I de seneste år har der været stor opmærksomhed på mikroplast, som kan findes i hverdagsprodukter som tandpasta, skrubbecremer og shampo. Mikroplastpartikler er så små, at vores rensningsanlæg kan ikke opfange det – derfor ryger plastikken tilbage i havet som affald. Der er heldigvis blevet sat fokus på problemet, og flere producenter er gået foran ved at forbyde mikroplast i deres produkter. Mens vi venter på, at mikroplast bliver helt udelukket, kan du selv kigge efter de mest almindelige typer i de produkter, du køber:

  • Polyethylen (PE) PMMA
  • Polyethylene terephthalate (PET)
  • Polypropylene (PP)

 

Knivskarp og grøn på en gang

Nogle gange handler bæredygtighed om at få øje på de vaner, du altid har haft og derfor ikke sætter spørgsmålstegn ved. Har du fx altid brugt engangsskrabere af plastik, så gå old-school og invester i en genanvendelig model (sådan en som din far havde). Så behøver du kun at skifte barberbladet ud, når det er blevet sløvt.

 

Rene tænder og ren samvittighed

Det anbefales, at tandbørsten som minimum skiftes ud hver 3. måned – ser vi ud mod et helt liv, så er det meget plastik, der ryger ud som affald. Men der er heldigvis mange bæredygtige alternativer, så du kan skifte den ud med god samvittighed – bliv inspireret her.

 

Bæredygtig den tid på måneden

100.000 millioner kvinder i verden bruger tamponer, og hygiejnebind er en milliard-industri. Alligevel er det et område, hvor bæredygtige alternativer næsten ikke debatteres – måske fordi emnet stadig er indhyllet i et tabu. Men det er det på tide at gøre op med.

Udover at tamponer kan indeholde stoffer såsom blegemiddel, klorin, parfume og lim, tager det også lang tid for naturen at nedbryde dem og indpakningen, som de kom i.  Virksomheder som Organicup og Organyc tilbyder bæredygtige alternativer – tjek dem ud og se, om det er noget for dig eller din kæreste.

 

Miljørigtig sex?

Ja, der findes faktisk bæredygtige kondomer på markedet. Men dem vil vi lade jer om at undersøge nærmere fx her.

 

share
Næste indlæg