Indtast dine søgeord

Vidste du, at bilkørsel alene er ansvarlig for omkring 12% af de samlede CO2-udslip i EU? Det er ikke så lidt vel.  Der er altså store gevinster at hente ved at lade bilen stå i ny og næ og hoppe på mere bæredygtig transport.

Læs med og bliv inspireret til, hvordan du kan gøre bæredygtig transport til en del af din hverdag. Det er slet ikke så svært.

 

Ja, ja… cyklen, vi har hørt det…

…men vidste du, at din arbejdsplads kan spille en rolle i at gøre cykling til arbejde sjovere? Det handler om at tilbyde gode cykelforhold, mulighed for et bad, når du møder ind, eller endda tilbyde lånecykler, så du ikke skal tage en taxa til det næste møde, men i stedet kan bruge en cykeltur til at tænke agendaen igennem.

Hvis din arbejdsplads ikke selv har tænkt på det, så er du måske den, der skal tage det op til næste møde? Du kan fx nævne, at aktive medarbejdere i gennemsnit har 5 færre sygedage om året end inaktive.

 

Børne-og miljøvenlig transport

At få børn vender som bekendt op og ned på dit, men de behøver ikke ændre ved dine transportvaner. Ladcykler kan sagtens bruges til at transportere både dig selv og 1-2 børn. Skal du længere end til børnehaven og tilbage, så findes der også el-ladcykler, så du let kan komme rundt – og stadig få motion. Samtidig får børnene gode cyklevaner med fra start. Bonusinfo: den kan også bruges til en tur i IKEA.

 

Fremtiden er elektrisk

Bilproducenten Volvo tror så meget på en grøn fremtid for vores planet, at de i sommers annoncerede, at de vil udfase forbrændingsmotoren fra 2019. I stedet satser de nu alt på at lave biler med el- og hybridmotor. Det går også rigtig godt med salget af el- og hybridbiler i Norden – i nogle lande hurtigere end i andre.

Det kører for Norge, hvor der i alt blev solgt 45.384 batteridrevne biler i løbet af 2016. Det udgør 73 % af det samlede salg i Norden! Sverige kommer ind på en andenplads med 21 % af det samlede salg efterfulgt af Danmark og Finland med henholdsvis 3 % og 2 %.

 

Del din bil

Der er selvfølgelig også omstændigheder, der gør, at det ikke er muligt at transportere familien og en billy-reol fra Ikea på cyklen – og hvor bilen er en nødvendighed. I så fald kan du evt. dele din bil med andre. Nettet svømmer over med apps, som muliggør samkørsel, men du kan også gå helt old-school til værks og høre ad om der er nogen fra dit arbejde, der skal samme vej som dig.

share
Næste indlæg